Dania z boczkiem

logo

Fast-food bez boczku nie istnieje, a najlepszy fast-food to... domowy fast-food? Zgadzacie się? Wypróbujcie prosty przepis na tortillę z boczkiem i się przekonajcie! 

Tortilla czyli placki z mąki pszennej lub kukurydzianej to wdzięczny temat na domowy fast-food. W kuchni meksykańskiej tortilla stanowi bazę bardziej skomplikowanych potraw, jak np. quesadilla, tacos, enchiladas, wrap i innych. Jej wdzięczność polega jednak na tym, że można w nią zawinąć co w duszy gra, lub co zostało w lodówce i zawsze będzie smakowała. Nie wierzycie? To wypróbujcie ten przepis!

 

Składniki do tortilli z boczkiem:

  • Boczek Wędzony Plastry 95g KAMINIARZ
  • placki tortilli
  • cebula cukrówka
  • musztarda

Jak przygotować tortillę z boczkiem:

  • cebulę szatkujemy i szklimy na łyżce oleju, dodajemy boczek i 2 łyżki wody
  • przykrywamy i dusimy razem do zarumienienia się boczku
  • placki tortilli obficie smarujemy musztardą i wykładamy cebulką z boczkiem
  • ściśle zwijamy placki i rumienimy jeszcze chwilę na patelni
Przepis na tortillę z boczkiem wędzonym Kaminiarz 1926

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190
HoReCa + 48 798 073 745

zamowienia@kaminiarz.pl

a a j r f