Marka „Kaminiarz” czerpie inspirację z rodzinnej tradycji wytwarzania wieprzowych przetworów mięsnych, która sięga początków ubiegłego wieku. Zapoczątkował ją w 1926 roku dziadek dzisiejszych właścicieli - Stefan Kaminiarz

 znaczki

Marka „Kaminiarz” czerpie inspirację z rodzinnej tradycji wytwarzania wieprzowych przetworów mięsnych, która sięga początków ubiegłego wieku. Zapoczątkował ją w 1926 roku dziadek dzisiejszych właścicieli - Stefan Kaminiarz - budując renomę marki produkującej wyroby według własnych, niepowtarzalnych receptur.

Dziś znani jesteśmy przede wszystkim, jako producent szerokiej gamy smakowej boczków, które stanowią dominujący asortyment produkcji. W zakładzie przetwórczym zlokalizowanym w Wielkopolsce, w miejscowości Święciechowa, codziennie produkujemy ponad 50 ton tego produktu, w różnych postaciach i wariantach przetworzenia. Rosnącą popularnością cieszą się zwłaszcza wyroby plastrowane z kategorii convenience [HoReCa], które cechuje nieduża gramatura, a tym samym funkcjonalność. Tu liderem sprzedaży jest boczek wędzony krojony w kostkę. Takie ilości zapewniają nam pozycję jednego z liderów krajowego rynku producentów bekonu.

Dużą staranność przykładamy podczas obróbki produktów w procesie technologicznym. Bekon wędzony, wędzimy tradycyjną metodą, drewnem olchowym lub bukowym. Od niedawna, jako jeden z nielicznych zakładów posiadamy technologię do produkcji smażonego boczku. Otwarło to przed nami nowe możliwości sprzedażowe. Wprowadziliśmy na rynek boczek smażony w plastrach oraz płatki boczku smażonego pod nazwą "Boczek Smażony Sałatkowy". Jesienią 2015 roku wprowadziliśmy z kolei do sprzedaży gamę boczków oraz wędlin wolnych od glutenu.

W bieżącym roku, z okazji rocznicy 90-lecia marki na rynku, uruchomiliśmy kampanię promującą boczek, jako doskonałą mięsną przyprawę. Kampania oparta jest o serwis www.lubienaboczku.pl  oraz fanpage www.facebook.com./lubienaboczku , gdzie fani kulinariów znajdą dziesiątki przepisów z wykorzystaniem boczku, w tym inspirujące pomysły na... wytrawne desery z boczkiem. Palce lizać!

Produkowane przez nas produkty znaleźć można w największych sieciach handlowych, jak: LIDL, TESCO, LEWIATAN, NETTO, MAKRO CASH and CARRY, czy Intermarche, zarówno w kraju, jak i za granicą. Znaczącym i rosnącym kanałem sprzedaży jest dla nas kanał HoReCa.

Sprawdź gdzie możesz kupić boczek i wędliny marki KAMINIARZ - kliknij.

Logo LNB bez tla małe

 

Boczek od zawsze odgrywał silną pozycję w kuchni polskiej. Tym co czyni go niezwykłym jest jego uniwersalność. Bekon, jak żaden inny rodzaj mięsa ma  właściwość do wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Wiedzą o tym doskonale nie tylko doświadczeni szefowie kuchni. Zapewnia on ponadto potrawom znakomity aromat oraz poczucie mięsności i sytości. Bekon zachowuje również mocną pozycję w kuchni angielskiej i amerykańskiej oraz krajów południowych jak Włochy, Francja czy Hiszpania.

Doświadczenie w przetwórstwie mięsa wieprzowego i posiadany park maszynowy upewniały nas w przekonaniu, że jesteśmy w stanie wyprodukować boczek w bardzo dobrej jakości. Rynkowy sukces mogło zapewnić tylko oferowanie tego produktu w dużych wolumenach i wystandaryzowanej, stałej jakości.

Decydującym czynnikiem, zwłaszcza w początkowych latach, pozostawał więc surowiec do produkcji. Od początku zachowywaliśmy bezkompromisowe podejście do procesu selekcji jego dostawców. Przez minione dwie dekady udało nam się jednak zbudować zaplecze kontrahentów, którzy potrafią sprostać naszym wymaganiom.

Profilując w latach 90-tych produkcję zakładu w kierunku wytwarzania boczku, byliśmy pionierami w Polsce, w oferowaniu tego asortymentu w takich parametrach jakościowych, wystandaryzowanego i tak dużych ilościach. Wyznaczaliśmy standardy produkcyjne i jakościowe tego produktu, rozwijaliśmy rynek, kreowaliśmy popyt na bekon. Dziś nadal, jako jeden z głównych rynkowych liderów, czujemy odpowiedzialność za rozwój jakościowy tego segmentu rynku.

W ramach odpowiedzialności lidera segmentu zdecydowaliśmy się jesienią 2015 roku wprowadzić do oferty boczki "wolne od glutenu". Chcieliśmy by także klienci z nietolerancją, czy nadwrażliwością na gluten, mieli okazję cieszenia się możliwościami, jakie bekon wnosi do tradycyjnej kuchni.

boczek firma

Z kolei w 2016 roku, rocznicy 90-lecia marki na rynku rozpoczęliśmy kampanię promującą boczek jako doskonałą mięsną przyprawę. Kampanią chcemy pokazać, jak dodanie boczku wędzonego, parzonego, gotowanego, pieczonego, smażonego, czy wreszcie dojrzewającego wzbogaca smak potrawy oraz aromatyczność dań, gwarantując sukces kulinarny. Chcemy inspirować zarówno amatorów, jak i profesjonalistów z kanału HoReCa, przypominając przy okazji, że boczek w polskiej tradycji kulinarnej, nie przypadkowo obecny jest od zawsze. Fani kulinariów w serwisie www.lubienaboczku.pl znajdą dziesiątki przepisów z wykorzystaniem boczku. 

Logo LNB bez tla małe

Marka „Kaminiarz” to przede wszystkim boczek, ale oferujemy pod nią również inne produkty wieprzowe, pochodzące z najszlachetniejszych części tuszy wieprzowej, jak szynki i polędwice. Stało się to w odpowiedzi na liczne sygnały od naszych stałych Klientów, jak i chęci nawiązania do rodzinnych tradycji rzeźnickich. 

Od samego początku wiązało się to z warunkiem zachowania jakości i utrzymania postrzegania marki jako reprezentującej produkty najwyższej klasy. Pozycji, którą marka wypracowała sobie przez ponad dwie dekady produkcji boczków.

Rzeźnickie sentymenty rodowe wpłynęły również na decyzję o stworzeniu odrębnej marki „Farma na wzgórzu”. Pod tą marką proponujemy konsumentom ofertę typowych i tradycyjnych rodzajów wędlin na bazie mięsa wieprzowego, w tym oczywiście bekon.

Uwaga: W ofercie już produkty bezglutenowe!

wedliny firma

 

Przede wszystkim…jakość! 
BRC / IFS FOOD

Firma „Kaminiarz” realizuje swoją misję poprzez skupienie na doskonaleniu jakości procesów zarządzania i produkcyjnych. Kluczowe znaczenie ma dla nas bezpieczeństwo zdrowotne wytwarzanych produktów.To bezpieczeństwo gwarantuje wypełnianie przez zakład renomowanych, Międzynarodowych Standardów Żywności BRC i IFS FOOD, weryfikowanych w okresowych audytach przez niezależne jednostki certyfikujące.

certyfikat 1 b  certyfikat 2 b

Produkty bezglutenowe

Miło nam poinformować, że z dniem 19 sierpnia 2015 roku, ZM KAMINIARZ po raz pierwszy otrzymał licencję na używanie międzynarodowego znaku „Przekreślonego Kłosa”, oznaczającego wytwarzanie produktów wolnych od glutenu. W sierpniu 2016 roku licencja została przedłużona. Z pełną propozycją produktów bezglutenowych zapoznać się można w dziale OFERTA.

certyfikat gl 1certyfikat gl 2

Zakład Mięsno-Wędliniarski Kaminiarz Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.
ul. Leszczyńska 28
64-115 Święciechowa (woj. wielkopolskie)

Sekretariat zarządu:
Tel:. + 48 502 423 957, + 48 65 533 08 03, 
Fax + 48 65 533 06 93
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 Dział  Sprzedaży / Hurt / Kanał Nowoczesny:
Tel.: + 48 609 447 347, + 48 697 034 190, +48 65 529 95 51, +48 65 528 72 66,
Fax + 48 65 533 06 93
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 Dział  Sprzedaży HoReCa:

Tel.: + 48 798 073 745 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Dział Marketingu [reklama, PR]:

Tel.: + 48 782 619 000
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

NIP 697-001-78-20, REGON 008339554 Sąd Rejonowy m.st. Poznań XII Wydział Gospodarczy KRS nr 0000087844

 

Sprawdź, gdzie możesz kupić boczek, wędzonki i wędliny marki "KAMINIARZ" oraz "Farma na Wzgórzu" - kliknij link

IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl