Boczek, ma właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Jest również źródłem wyjątkowego aromatu, jest … najdoskonalszą mięsną przyprawą! Więcej przepisów z boczkiem znajdziesz w serwisie www.lubienaboczku.pl

lubienb

Przepis przygotował: Jacek Nowak Szef Kuchni Hotel Restauracja WIENIAWA

Sposób przygotowania

Makaron Conchiglioni gotujemy al. dente. Białe szparagi gotujemy w wodzie tak, aby były twardawe. Na patelni przesmażany drobno pokrojony boczek wędzony, dodajemy cebulkę i zalewamy śmietanką. Dorzucamy pokrojone w mniejsze kawałki szparagi i redukujemy płyn tak, aby powstał sos. Dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i kilka chwil razem dusimy. Na koniec posypujemy natką i parmezanem.

Składniki:

• makaron Conchiglioni • boczek smażony sałatkowy KAMINIARZ • śmietanka • szparagi zielone • szparagi białe • natka • parmezan • cebulka

Conchiglioni szparagowo boczkowe ze świeżym szpinakiem i ziołami

"Otwieramy sezon na szparagi" to wspólna akcja Hotelu Restauracji WIENIAWA oraz ZMW KAMINIARZ. Przez cztery tygodnie goście restauracji będą mogli rozkoszować podniebienia dedykowanym Menu, którego głównymi składnikami będą szparagi oraz boczek! Dla smakoszy obu produktów przygotowaliśmy aż 16 propozycji menu, z różnymi wariacjami szparagów z boczkiem.

Zapraszamy do restauracji na leszczyńskim Rynku!

Przepis: Conchiglioni szparagowo – boczkowe, ze świeżym szpinakiem i ziołami
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl