Boczek, ma właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Jest również źródłem wyjątkowego aromatu, jest … najdoskonalszą mięsną przyprawą! Więcej przepisów z boczkiem znajdziesz w serwisie www.lubienaboczku.pl

lubienb

Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy w wodzie z solą i cukrem, studzimy w lodowatej wodzie oraz zawijamy w boczek wędzony. Tak przygotowane szparagi możemy grillować na patelni lub chwilę zapiekać w piecu, w temp. 160 stopni. Z żółtek cytryny i sklarowanego masła przygotowujemy sos holenderski ubijając żółtka z cytryną na parze oraz dodając na koniec sklarowane masło i sól.

Przygotowane szparagi układamy na talerzu i polewamy ciepłym sosem. Możemy użyć również opalarkę i opalić wierzchnią warstwę sosu, bądź zapiec przez kilka chwil pod opiekaczem - na najwyższej półce w piekarniku - w temp. 220 stopni. Na koniec wszystko posypujemy świeżo zmielonym bądź młotkowanym pieprzem.

Składniki

• białe szparagi • boczek wędzony w plastrach KAMINIARZ • 4 jajka • pół kostki • masła • cytryna • sól • cukier • pieprz młotkowany

Szparagi zawijane w boczku z sosem holenderskim

"Otwieramy sezon na szparagi" to wspólna akcja Hotelu Restauracji WIENIAWA oraz ZMW KAMINIARZ. Przez cztery tygodnie goście restauracji będą mogli rozkoszować podniebienia dedykowanym Menu, którego głównymi składnikami będą szparagi oraz boczek! Dla smakoszy obu produktów przygotowaliśmy aż 16 propozycji menu, z różnymi wariacjami szparagów z boczkiem.

Zapraszamy do restauracji na leszczyńskim Rynku! 

Przepis: Szparagi zawijane w boczku z sosem holenderskim
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl