Boczek, ma właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Jest również źródłem wyjątkowego aromatu, jest … najdoskonalszą mięsną przyprawą! Więcej przepisów z boczkiem znajdziesz w serwisie www.lubienaboczku.pl

lubienb

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli, następnie odcedzić. Boczek podgrzać przez chwilę na dobrze rozgrzanej, suchej patelni. Śmietanę, jajka, ser najlepiej zmiksować blenderem. Sóli pieprz dawkować wg uznania. Ugotowany makaron dodać do gorącego boczku, wymieszać i przysmażyć dodatkowo przez około 1min. Dodać masę jajeczną i mieszać przez chwilę, aż wszystkie składniki dobrze się połączą, a sos lekko zgęstnieje. Gotowy makaron posypać resztą startego parmezanu.

Składniki

500g makaronu • 4 jajka • 200g słodkiej śmietany [30%] • Boczek Wędzony Krojony Kostka "KAMINIARZ” • 60g startego parmezanu • sól, pieprz czarny • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przepis: Spaghetti Carbonara - Nowy przepis!
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl