Boczek, ma właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Jest również źródłem wyjątkowego aromatu, jest … najdoskonalszą mięsną przyprawą! Więcej przepisów z boczkiem znajdziesz w serwisie www.lubienaboczku.pl

lubienb

Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do grilla i odstawić na 1 h w chłodne miejsce, by nabrały aromatu. Do środka każdej ryby włożyć po pół pęczka opłukanego i osuszonego koperku, natki pietruszki lub tymianku, trochę masła wymieszanego z posiekanym ząbkiem czosnku oraz plasterek cytryny. Ryby ułożyć na ruszcie. Na wierzchu położyć wiórki masła i obłożyć plastrami boczku. Piec po ok. 10 min. z każdej strony. Podawać z podrumienioną na oleju cebulką, plasterkami cytryny i cząstkami pomidora.

Składniki

 2 średniej wielkości świeże pstrągi, najlepiej po około 250 g każdy, boczek wędzony Kaminiarz, pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku, przyprawa do grilla, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1 cytryna, 1 cebula, 1 łyżka oleju.

Przepis: Pstrąg z grilla w boczku
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl