Boczek, ma właściwość wydobywania najlepszych smaków potraw, których jest dodatkiem. Jest również źródłem wyjątkowego aromatu, jest … najdoskonalszą mięsną przyprawą! Więcej przepisów z boczkiem znajdziesz w serwisie www.lubienaboczku.pl

lubienb

Sposób przygotowania

Kroimy drobno cebulę i smażymy na małym ogniu, następnie wyciskamy ząbek czosnku i dalej smażymy uważając by nie przypalić składników. Następnie kroimy w plasterki boczek i smażymy, pozostawiamy wszystko do ostygnięcia. Wlewamy na patelnię śmietanę i żółtka, całość należy lekko zagotować, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany sos podajemy z ugotowanym spaghetti al dente.

Składniki

wędzony boczek „Kaminiarz”, makaron spaghetti, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, śmietana 30%, 2 żółtka, olej, sól, pieprz biały

 

Przepis: Spaghetti Carbonara
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl