Jakość

Boczek surowy wędzony, to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, tradycyjnie wędzony. To strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzamy według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. Wędzony dymem z drewna olchowego. W końcu… tradycja zobowiązuje! 

PREMIUM! Boczek wędzony oznaczony symbolem „DK” to najwyższej jakości boczek w ofercie marki. Pierwotnie oznaczał duńskie pochodzenie surowca, dziś jest przede wszystkim synonimem jakości i wytrawnego, wyjątkowego smaku. Wyznacza standardy na rynku i jest punktem odniesienia dla produktów konkurencyjnych!

Smak

Boczek wędzony bardziej niż parzony może determinować ostateczny smak dania. Proces wędzenia pozostawia bowiem wyraźny smak dymu, palenia, jest bardziej słonawy, męski i zdecydowany. W zależności od różnych parametrów wędzenia (np. gęstości dymu) jest bardziej lub mniej wyczuwalny. W zakładzie KAMINIARZ tak dobieramy parametry wędzenia, że uzyskujemy charakterystyczny i nieporównywalny smak, definiowany przez naszych Klientów, jako wytrawny. Jednym słowem, idealna przyprawa mięsna do smażenia lub gotowania. 

Struktura

W wyniku wędzenia, kolor boczku wewnątrz zmienia się na ciemno-bordowy, zewnętrzna część zyskuje intensywny, brązowo-wiśniowy kolor, a struktura staje się ciągliwa. Ze względu na tą strukturę boczek surowy wędzony trudno się kroi. Dla jego smakoszy wprowadziliśmy więc do oferty Boczek Wędzony Krojony Kostka [słupki] i w plastrach.

Niezależnie jednak czy wybierzesz boczek wędzony, czy parzony i tak… wybierzesz dobrze! Wzbogacisz danie o wyjątkowy aromat i smak boczku. Zaskocz rodzinę lub przyjaciół! Skorzystaj z inspiracji, które znajdziesz w serwisie "Lubię na Boczku"!

Logo LNB bez tla małe

Przełącz widok:
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl