Jakość

Boczek to strategiczny produkt w ofercie marki KAMINIARZ, wytwarzamy według najlepszych procedur i specjalistycznych technologii, z najlepszego surowca. W końcu…tradycja zobowiązuje!

Boczek dojrzewający to najwyższej jakości element selekcjonowanej wieprzowiny, poddany po peklowaniu procesowi dojrzewania, z wykorzystaniem kultur bakterii.

Smak

Boczek w procesie dojrzewania nabiera wytrawnego, wyjątkowego smaku, zbliżonego do smaku wędlin długodojrzewających, dodatkowo wzmocnionego osobliwą kombinacją przypraw imbiru, pieprzu i czosnku. To najszlachetniejsza odmiana boczku w ofercie marki KAMINIARZ, znakomicie nadająca się jako otulina np. do szparagów, ryb, jako element zdobniczy na talerzu, czy wreszcie, jako ekskluzywna przekąska koktajlowa, równa klasą szynkom dojrzewającym.

Struktura

W wyniku dojrzewania boczek zyskuje głęboki, ciemnobordowy kolor, wyraźnie sugerujący produkt o wysokiej jakości. Celem procesu dojrzewania, oprócz smakowitości, jest przede wszystkim tenderyzacja boczku, która powoduje, że uzyskuje on odpowiednią kruchość i delikatność. W ofercie marki boczek dojrzewający występuje tylko w plastrach. Zegarmistrzowsko równych, o grubości 1,5 mm, niemal przezroczystych. Perfekcja w smaku i formie. Produkt z gatunku Premium.

Niezależnie jednak czy wybierzesz boczek dojrzewający, czy gotowany i tak… wybierzesz dobrze! Wzbogacisz danie o wyjątkowy aromat i smak boczku. Zaskocz rodzinę lub przyjaciół! Skorzystaj z inspiracji, które znajdziesz w serwisie "Lubię na Boczku"!

Logo LNB bez tla małe

Przełącz widok:
IFS BRC FOOD Bezglutenowe

Dział Handlu:
Tel. +48 65 529 95 51, Tel. +48 609 447 347
Tel. + 48 697 034 190 / HoReCa + 48 798 073 745
zamowienia@kaminiarz.pl